Fixa ett bra underlag och foundation.

image23

Underlag & foundation


När du börjar med din sminkning är det viktigt att du har ett bra underlag. Detta gör du genom att jobba med ett kallt ansikte, går bra om du sköljer av med kallt vatten innan. Använd helst lite fuktighetskräm för att få ett jämt resultat.


Att välja rätt färgton:

Du kan välja att lägga consealer eller foundation först. Det viktigaste är att du väljer rätt färgtoner. När du använder din consealer ska du tänka på komplementsfärger så ska du te.x.täcka en röd finne ska du använda en gröntonad consealer.

Det är även viktigt att du väljer rätt färgton på din foundation, du ska hellre använda ett halvt steg ljusare än för mörk. Du kan även tänka på att om du har en kall hudton ska du använda en kall foundation och har du varm hudton väljer du en varm. För att kolla att du valt rätt kan du applicera lite foundation på käkbenet och kolla att det inte blir någon kant mot halsen. Har du problem med att hitta rätt kan det vara ett bra tips att blanda två olika foundation.


Applicering:

Consealern kan du applicera direkt eller med en topps.

Redskapet du applicerar foundationen med ska vara en trekantig svamp för att lättare kunna applicera jämt. Vill du inte ha ett så markerat resultat kan du fukta svampen lätt med ljummet vatten, men den får inte vara genomblöt. När du applicerar foundationen ska du tänka på att inte dra in den utan mer trycka och jobba in den. Glöm inte att applicera även på öronsnibben och runt ögonen!


Svampen kan du senare använda som ett "suddgummi".


(Texten får inte kopieras!)

Kommentarer
Postat av: Olessia

bra tips :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback